Kauppapuisto

 • Olemme saaneet positiivista palautetta sekä kauppiailta että asiakkailta Lempolan projektista ja olemmekin tässä rakentamisen aikana järjestäneet asukasiltoja saaden niissä kuulla alueen asukkaiden tahto-ja toivetiloja uusien palveluiden ja liikkeiden suhteen, kertoo Lempolan projektisihteeri Katriina Makkonen NCC Rakennus Oy:stä. Kun projektia aloitettiin vuonna 2007 oli Lohjan rakennusprojektitilanne aivan erilainen kuin nyt – tällä hetkellä eri rakennusyhtiöillä on projekteja niin keskustassa kuin näissä muissa keskittymissä niin liike-kuin asuinkiinteistöjä. Lohjan keskustan ja sen läheiset alueet ovat kehittyneet rakennuskannaltaan huomattavasti viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana.
 • Vaikka Lempola ei sijaitse Lohjan keskustassa on kauppapuiston reilulla 500 parkkipaikalla päivittäin autoja eikä ole mitään syytä olettaa asiakasmäärien vähenemistä Kauppapuiston kehittyessä eteenpäin ja saadessa lisää palveluita.
 • Lempolassa asiakas voi jättää autonsa yhteen paikkaan ja hänellä on jo tässä Lempolan rakennusvaiheessa lähellä autoaan niin päivittäistavarakauppa kuin muutama erikoistavarakauppa.
 • Jatkossa toivomme saavamme entistä useamman erikoiskaupan, esimerkiksi sisustusalalta, tuomaan jo olemassa olevalle asiakasvirralle lisää palveluita sekä myös lisäämään asiakasvirtaa.

Nykyiset toimijat

Kauppapuistossa löytyy jokaiselle jotakin. Se toteutetaan neljässä vaiheessa siten, että kokonaisuus toimii valmistuessaan yhtenä vetovoimaisena kauppapaikkana, johon tullaan kauempaakin ostoksille. Rautakaupan jälkeen toteutettuun vaiheeseen on sijoittunut päivittäistavarakaupan lisäksi kodintavaroihin, retkeilyyn, vapaa-aikaan ja autotarvikkeisiin keskittyviä myymälöitä sekä kioski. Neljäs vaihe on rakenteilla, avajaisia vietetään loppuvuodesta 2012.

 • Motonet, Starkki, S-Market, Musti&Mirri, JR-kodintavaratalo, R-kioski ja Tarjoustalo saavat tulevan vuoden 2012 joulumyyntiin viereensä uuden K-supermarketin, listaa Makkonen.
 • Toimintamme Lempolassa on ollut myynniltään nousujohteista ja asiakasmäärät ovat olleet koko tämän kaksi vuotisen ajan kasvussa, kertoo Lempolan Mustista ja Mirristä Hanna Sarin.
 • Uuden K-Supermarketin ja sen oheisliikkeiden tulo Lempolaan tuo varmasti uuden kävijäpiikin asiakasmääriin ensi talvella.
 • Avasimme syyskuussa 2009 ja täytyy myöntää että aluksi olin itsekin skeptinen mutta Lempola on osoittanut loistavaksi paikaksi Motonetille, kertoo tavaratalopäällikkö Marko Leskinen Motonetistä.
 • Tottakai ollaan vielä liikkeen alkuvuosissa, mutta viime vuosikin näytti hyvältä jopa ilman talvimyyntiä, jonka toivomme alkavan nyt tammikuussa tulevan lumen mukana.
 • Lempolan Motonetin 36000 tuotteen valikoimassa on sieltä autotarvikkeista, kalastus ja retkeilytarvikkeiden kautta mp-tuotteisiin – se yhditettynä päivittäistavarakauppoihin on osoittautunut toimivaksi yhdistelmäksi.
 • Ja mikä parasta, asiakasvirrat ovat koko ajan olleet kasvussa, ja yhä kasvavat ja ensi vuoden K-supermarkettia jo odotellaan ja se on huomioita myös myyntibudjeteissa, kertoo Leskinen.

Missä ja mikä on Lempo(la)?

Jos jostain syystä et ole vielä Lempolassa käynyt niin, Lempolan Kauppapuisto sijaitsee E18 -sisääntulotien läheisyydessä, Lempolan liikenneympyrän yhteydessä.

 • Lempolan kauppapuiston sijainti aivan liikenneympyrän välittömässä läheisyydessä on ollut todella osuva ja toimiva kauppapaikka, kertoo Motonetin Leskinen.

Tiedätkö muuten mistä tuo sana Lempola tulee?

Kauppapuisto

NCC ja Lohjan keskusta

NCC on yhä kiinnostunut myös Lohjan keskustan ns. Nahkurintorin kauppakeskuksesta ja sen suunnitelmat etenevät suunnittelupöydällä. Maailman ja Suomen taloustilanne on ratkaisevassa roolissa kun tulee se hetki, että NCC päättää mitä se tekee suunnitemilleen vai tekeekö mitään. Tällä hetkellä suunnitelmissa on Nahkurintoriprojektin valmistuminen vuonna 2014. Kauppakeskus yhdistää kaupalliset toiminnot muuhun keskustaan ja on hyvin saavutettavissa niin autolla kuin kävellenkin. Vetovoimaisuuden varmistavat hyvät ankkurit; supermarket-kokoluokan päivittäistavarakauppa sekä tavaratalotoimija. Ankkurien lisäksi kauppakeskukseen tulee liiketilaa 20-30 erikoiskaupan myymälälle ja palvelulle. Lisäksi keskuksen yhteyteen toteutetaan toimisto– ja palvelutilaa kaupungin tarpeisiin.

 • Tällä hetkellä Lohjan alueella painopisteemme on Lempolan seuraavan vaiheen kauppapaikkojen varmistaminen eikä ole poissuljettu sekään vaihtoehto, että julkisuudessakin esillä ollut uusi autoliike Lohjalle avaisi uuden toimipisteen juuri Lempolaan.
 • Mutta nämä ovat asioita, jotka ratkeavat aikanaa samoin kuin myös mitkä kaksi toimijaa tulee uuden K-supermarketin yhteyteen Lempolaan, jatkaa Makkonen.

Lohjan Vega

NCC:llä on myös uudisasuntotuotantoa aivan Lohjan keskustassa. Lohjan Vegan kaksi kerrostalo rakennetaan Laurinkadun ja Amerikankadun risteykseen. Lohjan ydinkeskusta palveluineen on kävelymatkan päässä. Lohjanjärven rantaan on alle puoli kilometriä. Vegassa on vielä joitakin asuntoja jäljellä kun taasen Kauppakadun varteen rakentuva Asuntoosakeyhtiö Lohjan Lyyra on jo huoneistojensa osalta täysin myyty.

Vastaus asetettuun Lempola kysymykseen:

Kerrotaan, että Lohjanharjun mäntymetsissä majaili muinaisina aikoina haltija nimeltään Lempo. Lempo on vanha naispuolinen jumalatar, joka liittyy magiaan, erityisesti lemmenmagiaan. Vanhoina aikoina sana lempi ei tarkoittanut samaa kuin rakkaus nykyisessä kielessämme. Lempi ei tarkoittanut rakkauden tunnetilaa, vaan se ihmisen maaginen ominaisuus, joka merkitsi kykyä houkutella hyviä kumppaniehdokkaita. Lemmettömyys taas merkitsi taipumusta olla houkuttamatta. Lempo on jumalatar tämän selittämättömän ja vaikeasti hallittavan elämän osa-alueen takana. Lempolla on viisautta, hän on näkijä ja tietäjä. Lempo yhdistetään usein tuleen. Hän saattaa olla se jumalatar, joka antaa tietoa tulevasta tuleen tuijottajille. Hän on kuitenkin myös tulen lailla oikukas, ja toisinaan vaarallisen polttava, mutta viisaasti käytettynä hyvä liittolainen.

Lähe Lempo hiihtämään, Hiien kutto kulkemaan Vaivainen vaeltamaan Yön yhen oltuais Yheksän levättyäis.